Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Hola amigos, beste vrienden van HENUKI,

Aanstaande maandag 30 oktober vliegen wij weer naar Peru om ons daar weer in te zetten voor de kinderen met een beperking, extreem armen en ernstig zieken. Vanaf 2015 hebben wij met ons team al heel wat werk verzet. Dit keer gaan wij voor 4 maanden naar Iquitos en Oxapampa. Een maand korter dan de voorgaande jaren, want wij hebben gemerkt dat ons Peruaanse team heel wat werk verzet. Alles draait door ook als wij er niet zijn. Daar zijn wij erg blij om.

Aan welke doelen werken wij?

Zoals jullie hebben kunnen lezen in het jaarverslag (Klik hier voor het jaarverslag 2022) gaat het om de volgende activiteiten:

-educatie

-voedselpakketten

-startkapitaal

-tandartscampagne

-urgente situaties

Hierin zit vooruitgang. Bijv. in 2022 ging het nog om 45 leerlingen die een rugzakje met schoolspullen kregen. In 2023 kregen diezelfde leerlingen nu een schooluniform en de rugzakcontrole was voldoende. Ook kregen 30 nieuwe leerlingen weer het starterspakket van rugzak en schoolspullen.

De voedselpakketten worden nog steeds uitgedeeld, maar er zit meer structuur in. Iedere 3 maanden krijgen dezelfde personen een pakket als dat nodig is, want je kan echt geen tijden doen met zo’n pakket. Nog steeds dankbare gezichten en nog altijd blijken de pakketten noodzakelijk.

Het startkapitaal gaan wij echt nog meer de nadruk opleggen. Het is noodzakelijk dat mensen zelf een eigen bron van inkomsten hebben. Het geeft hun een stukje eigenwaarde en wat ik zie is dat men heel snel kan uitbreiden in het aanbod van hun product of verkoop. Iedere maand melden zich dan ook nieuwe kandidaten aan voor het startkapitaal. Nu zitten wij op zo’n 50 deelnemers.

De tandartscampagne komt er weer aan. Dit keer voor 400 leerlingen uit het speciaal onderwijs.

Urgente situaties zijn er gedurende het jaar regelmatig en gelukkig kunnen onze promotoren daar heel goed mee om gaan. Mede door de extreme hitte van dit jaar in Iquitos; meer dan 40 graden zijn er momenteel veel mensen ziek. Allerlei ziekten die in Nederland nauwelijks voorkomen heb je daar.  Wij verwachten aan het einde van het jaar bij zo’n 36 urgente situaties te hebben geholpen.

Wij hebben er weer zin in. Het is gewoon erg leuk om al die mensen weer te ontmoeten en te zien hoe het project vooruit is gegaan. Wij houden jullie op de hoogte van onze belevenissen en werkzaamheden middels de nieuwsbrieven. Zonder jullie donaties was en is al dit werk niet mogelijk. Dank daarvoor! Wij gaan er weer voor de volle 100% tegenaan en hopen 1 maart 2024 weer terug te vliegen.

Saludos cordiales, Vriendelijke groeten,

Juan y Helena

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]