Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Hola amigos,

Daar wij “opgehokt zitten” en toch wat te doen moeten hebben, heb ik bedacht nog maar een nieuwsbrief te schrijven.

Het gaat gelukkig goed met ons en wij hopen dat dit bij jullie ook het geval is. Het aantal coronabesmettingen neemt langzaam toe. Er zijn Peru al meer dan 16.000 mensen opgepakt die op straat verbleven tijdens de avondklok. (20.00 tot 5.00) Ook houdt men nu luidruchtige Europeanen in de gaten die m.n. in het Zuiden van Peru feestjes geven in de Hostals. Over die Hollanders die “vast zitten” elders in Peru lezen jullie met regelmaat in de NL.krant. Het aantal besmettingen hier in Loreto(6x NL.) is nu 24. 

De inschrijving bij de ambassade, alarmcentrale is allemaal gerealiseerd, Men weet van ons bestaan. Wanneer wij terugvliegen is totaal onduidelijk. Wij weten dat het aandacht heeft, maar in het Zuiden van Peru zitten veel meer mensen vast. Wij hebben niets te klagen hoor, hebben ons natje en droogje en zijn gezond.

Vanmorgen samen met mijn vriendin Dora een kar vol boodschappen gehaald. Dit voor de eerste 10 voedselpakketten. Zolang wij hier zijn wil ik dagelijks 10 tot 20 voedselpakketten samenstellen, zolang het nog in de winkel voorradig is. Mijn vriendin zorgt voor de verspreiding onder exreem armen bij haar in de wijk. Dora heeft deze maand nog een salaris en dat zal daarna 3 maanden gereduceerd worden.

Gisteravond de eerste arme man hier in de straat gezien. Hij ging even uitrusten op een stenen bankje en na wat brood en melk gegeven te hebben vertrok hij weer.

De berichten in de plaatselijke krant maken steeds meer duidelijk dat er in de buitenwijken nauwelijks meer aan voedsel te komen is. Voor ongeveer 7,50 euro kan ik een voedselpakket maken. Het gaat echt alleen naar de extreem armen. Dus als jullie een donatie willen doen dan graag even een berichtje.

Wat zit er zoal in zo’n voedselpakket: spaghetti, macaroni, rijst, melk, soep, meel en blikje tonijn.

Nuria, mijn vriendin en assistente van het 1e uur woont ook in een “buitenaf-wijk” en daar er geen supermarkt in de buurt is heeft die zich verplaatst. Zij woont

nu met haar 3 kinderen dichtbij in het centrum. Ik zie haar alleen nog op afstand of bel haar. Voor Nuria is er geen salaris de komende maand(en).

Wereldouders mailde mij gisteren. Je kon een donatie doen voor die kinderen die zij helpen in Zuid-Amerika. Ik heb hen direct laten weten dat ik hier zit met de vraag “Wat kan ik voor jullie doen?” Natuurlijk geen reactie. Jullie kennen mij en dit frustreert. Een directeur die niets van zich laat horen; Jaaaaah

Nog even een stukje over waar het helaas misliep. De vergadering op 18 maart die ik had belegd voor alle speciaal onderwijs scholen ging niet door.  Ik had een mooi plan voor zo’n 550 leerlingen met beperking. Dit had ik dan vorige week uit willen leggen. In dit plan o.a. over een gezond gebit voor al deze kinderen, de tanden campagne, poetslessen, maar ook de gehandicaptencertificaten en een gehandicaptenpensioen stonden hoog op de agenda. Alles staat nu stil en de tandartscampagne lijkt in november geen doorgang te kunnen vinden.

Daarnaast zijn er zorgen om mijn assistente Lupe. De vorige keer schreef ik al over haar. Die vrouw met maagca. en haar gehandicapte zoon. Zij woont helaas te ver weg om een voedselpakket te bezorgen. Ik moet een oplossing bedenken. Heb hem nu nog niet.

Vanmorgen zouden wij een laatste vergadering heb ter voorbereiding voor het dentalcamp, maar helaas. Wel gaat er voor de tandartsen de volgende keer veel materiaal mee, want zij worden hard getroffen in deze tijd. Het zijn vaak ook ZZP-ers, dus nu geen bron van inkomsten.

Zodra het kan zal de tandarts Priscilla de draad weer oppakken, maar het wordt vast geen nov. 2020. De info. die wij nu vanuit de overheid ontvangen geeft aan dat na Corona de vluchten langzaam weer op gang zullen komen. En Corona gaat nog wel even duren.

En dan nog even het volgende: 

Er staan hier bij ons krukken voor een jongen van 10 jaar. Misschien kennen jullie het verhaal van Matias nog? Hij is geboren met 1 been. Va. 2016 is hij goed gegroeid en heeft hierdoor nu hogere krukken nodig, maar woont ook in zo’n arme wijk. Helaas kan ik hem nu niet bereiken, want moeder heeft geen mobiel.

Ook de man die een rollator zou krijgen is nu niet bereikbaar en zijn rollator is apart gezet in de winkel. Alle werk hiervoor is gestopt.

Evenals het werk van afgelopen maandag 23 maart. Helaas voor de 6 mensen die een prothese nodig zijn. Wij hadden bij de maker voor alle 6 een afspraak en dan zou er een aanvraag voor een vergoeding naar de Rotary. Helaas ook hiermee kan ik nu niets beginnen.

Ja als ik dit zo opsom wordt het wel een triest verhaal, maar de tijd dat wij hier nog zitten zal ik doen wat ik nog kan.

Misschien willen jullie ook wat doen?

Saludos,

Juan y Helena
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]