Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Hola amigos, beste vrienden van HENUKI,

Bij deze de laatste nieuwsbrief van HENUKI van dit jaar. Ook zijn er enkele aanvullingen gemaakt bij o.a. het laatste nieuws en vrijwilligers. Dat kunnen jullie terugvinden op de website.

Allereerst maken wij van de gelegenheid gebruik om jullie fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2022 te wensen.

Blijf gezond en veel leesplezier!

Maar liefst 150 Kerstpakketten zijn er de afgelopen week gemaakt in Iquitos. Bij deze spreken wij dan ook onze hartelijke dank uit voor de donaties die dit mogelijk maakten.

Bij deze de Inhoud van zo’n pakket. Geen snoep en speelgoed, maar etenswaar voor het hele gezin:

-1 kerstbrood

-1 melk met cacao en chocola, zodat men zelf warme chocolademelk kan maken.

-1 pakje boter

-Haver, 2 kilo rijst, 2 kilo suiker.

-Ook olie, maïzena en zeep horen bij het pakket.

Ik vind het altijd weer verbazend dat men bij meer dan 30 graden zo graag warme chocolademelk drinkt. Het is een traktatie voor allen met Kerst. De Kerstpakketten worden ook nog eens mooi ingepakt.

Het transport van de kerstpakketten

Het kerstpakketten-team

Inmiddels zijn er voor Oxapampa ook Kerstpakketten in aanvraag. Wij gaan zien hoever wij hiermee komen. De eerste 15 pakketten zijn al besteld. T.z.t. volgen de foto’s.

Voedselpakketten

Zo aan het einde van het jaar kijken wij altijd nog eens naar wat we hebben gedaan en daarbij bleek dat er maar liefst bijna 500 voedselpakketten hebben bezorgt. De vlaggen waar ik eerder over schreef die mensen buiten hingen om aan te geven dat zij honger hadden hebben hun werk gedaan. Mede dankzij het mooie werk van ons team ontvangen met regelmaat verschillende mensen een pakket. Ik ontvang hiervan wekelijks foto’s. Dat het goed terecht komt is wel duidelijk. Wij zijn vanaf september gestart met 15 voedselpakketten i.p.v. 10. Dit loopt heel goed, want de armoe is er groot.

NOODHULP

Steeds vaker weten extreem arme en gehandicapte/zieke mensen HENUKI te vinden. Steeds vaker bieden wij dan ook hulp aan ernstig zieke mensen. Af en toe is dat in de laatste fase van hun leven. Toch denken wij dat het dan juist fijn moet zijn als je pijnmedicatie en luiers ontvangt.

Melk voor een man die aan moet sterken. Hij had een ernstige wond aan zijn arm.

Dora op bezoek bij een vrouw met een gebroken been

Wij zijn trots op onze donateurs en vrienden van HENUKI, want ondanks corona en alle ellende bleven jullie ons steunen.

Vergoeding voor reiskosten voor een bezoek aan het ziekenhuis, nadat de oudste zoon in het ziekenhuis had gelegen. Het onderzoek in het ziekenhuis had al veel gekost

Bij deze doe ik een beroep op jullie lezers van deze nieuwsbrief. De inkomsten dit jaar waren voldoende, maar wij willen ons werk graag voorzetten. 15 voedselpakketten in de week en eind 2022 weer voor velen een Kerstpakket dat zou toch fantastisch zijn!

In de herfstnieuwsbrief schreef Gissela ook het volgende over de ontvangers van de voedselpakketten:

HENUKI bereikt hen en tovert bij sommigen een glimlach op het gezicht, en laat anderen weer huilen van ontroering, omdat ze weten dat iemand die zo ver weg woont interesse in hen heeft.

Dat raakte ons. Helaas is alles flink duurder geworden en kosten de Kerstpakketten in Iquitos dit jaar geen 12,50 euro maar 20 euro. Daar alles naar Iquitos moet worden ingevlogen en gevaren zijn de transportkosten in de producten verrekend. Dat maakt het zo duur. In Oxapampa betalen wij voor hetzelfde Kerstpakket 14,50 euro. Dat was voorheen ook 12.50 euro.

Mocht u een donatie overwegen klik dan hier. 

Jullie zijn met zo’n 150 vrienden van HENUKI. Velen dragen ons project een warm hart toe. Onze vriendelijke dank daarvoor. Wij hopen dat jullie er een mooie Kerst van maken en dat 2022 een mooi jaar wordt.

Vriendelijke groeten,

Juan y Helena

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]