Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Hola amigos, Beste vrienden van HENUKI,

Ik hoop dat het jullie allen goed is gegaan de afgelopen tijd. Nou HENUKI heeft niet stil gezeten en de laatste nieuwsbrief(27-2-2021) is al weer ruim 3 maand geleden verzonden, dus de hoogste tijd voor weer een update.

In het laatste nieuws op de website hebben jullie tussentijds kunnen lezen wat er zoal gebeurde in Iquitos en Oxapampa. Met regelmaat schrijf ik hiervoor een aanvulling.

Op 7 april heeft een ieder een mail gekregen waarin werd verwezen naar een flipboek met het jaarverslag van 2020. Ik hoop dat jullie genoten hebben van de mooie foto’s met enige tekst.

De vrijwilligers:

Bijzonder hoe het gaat met de vrijwilligers. Op dit moment zijn Dora, David, Nuria, Rosa en Gissela onze actieve vrijwilligers. Lupe en Karen hebben op dit moment geen taken. Marycielo is op het moment voor langere tijd naar Lima voor de aanstaande verkiezingen.

Nuria is nog steeds in afwachting van een operatie en verblijft in het ziekenhuis. Onze goede vriendin en vrijwilligster heeft vanaf 15 maart al een gebroken rugwervel en het zit haar allemaal tegen. Het is verbazend hoe het gaat, maar voor deze operatie moet zij eerst flink afvallen en is zij bloed nodig. Helaas betreft het een moeilijke bloedgroep nl. B+. Dit is niet zomaar voorradig. Nuria moest zelf een oproep doen. Uiteindelijk waren er toch nog 4 mensen die bloed gaven, maar het is Peru, dus hangt hier wel een prijskaartje aan. Wij hopen er het beste van en dat de operatie goed mag slagen.,

Gissela is de nieuwe vrijwilligster. Zij brengt in de grote stad Iquitos voedselpakketten rond. Ik was verbaasd over haar foto’s en wil die graag met jullie delen.

Dan is er goed nieuws v.w.b. de voedselpakketten. Dit kan namelijk nog steeds doorgaan en zeker wel tot het einde van dit jaar. Heel 2021 kunnen wij 10 voedselpakketten in de week laten bezorgen. Dit hebben wij mede te danken aan jullie donaties en de vrijwilligers aldaar. Wat geweldig mooi voor die mensen aldaar. Hun dankbaarheid bleek uit de foto’s die werden ondersteund met mooie teksten

De nieuwe vrijwilligster Gissela begreep ook direct wat de bedoeling was van noodhulp. Al eerder heb ik gemeld dat dit is voor bijvoorbeeld medicatie, hulpmiddelen etc. Zij heeft 2 kinderen met bloedarmoede van poedermelk voorzien. Zij kunnen met deze melk hun ijzer op peil brengen. De pubermoeders en kindjes waren hier blij mee.

Ook was er een jongetje dat fysiotherapie krijgt in het kinderziekenhuis. Hiervoor is de crème betaald. Alles werd keurig verantwoord met aantal behandeling, de bonnetjes van de aanschaf en een foto van het kind. Ja dat is ook Peru.

Ten slotte:

Ik was van plan om dit keer een andere nieuwsbrief te gaan schrijven, deels over het Peruaanse eten, de verkiezingen etc. Dat is er niet van gekomen, maar houden jullie wel te goed. Hoe het is om ceviche, zoete aardappel, krokodil en cavia te eten houden jullie echt te goed van mij.

Saludos cordiales, Vriendelijke groeten,

Juan y Helena

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]