Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Beste donateurs van de voedselpakketten,

Al weer een maand thuis. Heel blij dat wij weer in Nederland zijn, want het gaat heel slecht in Iquitos. Dit was de plaats waar wij de laatste 2 maanden woonden.

Daar normaal de helft van de mensen al arm is en een slechte lichamelijke conditie heeft slaat het noodlot nu hard toe. Er is te weinig zuurstof en medicatie. Daarnaast liggen de ziekenhuizen vol en zijn er veel artsen en verpleegkundigen zelf ziek. Mensen worden naar huis gestuurd om aldaar te sterven. Dagelijks ontvang ik dan ook nare en overlijdensberichten van vrienden en bekenden. Heel erg triest allemaal.

Ondanks alle ellende wil ik jullie ontzettend bedanken voor de mooie donaties die HENUKI mocht ontvangen voor de voedselpakketten. Dankzij deze bijdragen zijn daar inmiddels al 255 voedselpakketten verspreid en is er deze week nog weer geld gestuurd om nieuwe pakketten te maken. Op dit moment kan ik mijn vriendin Dora hiervoor niet inzetten, want zij en haar gezin hebben Corona/Covid19.

Dora stuurt nu geld door naar betrouwbare vrouwen die voedselpakketten maken en verspreiden.

Gelukkig is er ook mijn vriendin Nuria en die woont in een andere wijk. Zij zal zorgen dat een aantal mensen aldaar die honger hebben een voedselpakket ontvangen. Gelukkig kan zij voedsel kopen bij de winkel op de hoek.(Tenminste wat voorradig is.) Om de kans op besmetting te voorkomen wil ik niet dat Nuria zelf gaat bezorgen. Zij heeft een soort uitgiftepost.

De voedselpakkettenactie leverde meer dan 5.000 euro op een heel mooi bedrag waar veel voedselpakketten voor gekocht kunnen worden. Iedere dag is HENUKI nog druk met de coördinatie daarvan. Daarnaast zorg ik dat er met 5 andere stichtingen wordt samengewerkt. Zij zorgen ook voor de verspreiding van voedselpakketten.

Een voedselpakket op een half miljoen inwoners is niet veel, maar hangt de witte vlag ten teken van honger uit het raam dan is er aandacht voor die personen. Een voedselpakket steekt mensen o.a. “een hart onder de riem” en dat is nu net wat zij in deze zeer zware tijd daar nodig zijn. 

Ik hoop dat het goed gaat met jullie allen en nogmaals BEDANKT!

Jan en Len
in de rij voor eten

In de rij voor een voedselpakket

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]